Hij wordt de "koning der Terriers" genoemd. De Airedale Terrier is een sportieve, vrolijke, vrije hond die tot op hoge leeftijd erg speels blijft. Hij bezit een prettig karakter en past zich snel en gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aan. Hij is zeer alert en beweeglijk, gaat niet vlug iets uit de weg, maar gedraagt zich toch uitermate beheerst en stabiel. In huis is hij over 't algemeen rustig, mits men hem buiten de tijd en ruimte geeft om zich lekker te kunnen uitleven.
Kinderen zijn zijn grootste vrienden. Hij is voorzichtig met de kleintjes en ravot vrolijk mee met de wat oudere kinderen. De Airedale Terrier is een veelzijdige hond, lieve gezinshond, tevens een goede werkhond. Op het ogenblik is het een ras dat niet in groten getale voorkomt. Meer info over deze fantastische honden vind u op deze site.

Af en toe zijn er puppies beschikbaar uit doordachte combinaties. Onze fokdieren zijn op H.D. (heupdysplasie) gecontroleerd.
Nieuwe pup-eigenaars worden door ons zo veel mogelijk begeleid. Wij zorgen voor een uitgebreide documentatie over het ras en wij geven voedings- en opvoedingsadviezen. Wij maken U wegwijs in de verzorging van de Airedale, het trimmen enz…
Wij proberen onze pups zodanig te socialiseren dat ze later zullen uitgroeien tot gemakkelijke, lieve en zachtaardige honden. Zij worden in huis geboren (niet in kennels), zodat hun eerste indrukken, geluiden enz… de mens en zijn directe omgeving zijn, wat de socialisatie zeer ten goede komt

 


Copyright © 2023. All Rights Reserved.